Het starten van een onderneming

start

Stel u wilt een onderneming starten. U heeft voldoende ideeën, maar u weet nog niet zo goed hoe u deze ideeën om kunt zetten naar een daadwerkelijke onderneming. Daarom helpen wij u graag een stukje in de goede richting. In onderstaande tekst zullen we een aantal punten belichten waar u rekening mee dient te houden.

Ondernemingen starten met een plan

Natuurlijk begint iedere start-up met een plan, een ondernemingsplan welteverstaan. Het is hierbij de taak, maar ook de uitdaging om uw plannen uitgebreid en concreet te formuleren in doelen. Die doelen moeten haalbaar zijn en daarom is het van belang om goed na te denken op welke manier u deze doelen kunt bereiken. Met andere woorden, wat is uw plan van aanpak, welke middelen, mensen en financieringen heeft u nodig. Dat zet u allemaal in het ondernemingsplan. Uiteraard is het ook noodzakelijk om andere vergunningen en registraties te regelen.

Inschrijven en administratie

Niet te vergeten is natuurlijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel, wat helaas niet helemaal gratis meer is. Tevens is het van belang het een en ander te regelen bij de Belastingdienst. U kunt hierbij denken inkomens-, loonbelasting en BTW, maar ook moet u hier aangeven wat voor soort onderneming u heeft. Bent u een eenmanszaak, een VOF, of een ZZP’er? Bij de Belastingdienst geeft u dit aan. Ook regelt u meteen een starterkapitaal. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er talloze mogelijkheden om de starterfinanciering rond te krijgen, denk aan fundraising, lenen bij een bank, uw spaarrekening plunderen of andere sociale investeringen. Het heeft veel voeten in de aarde een onderneming te starten. Toch is het een belangrijke investering waar u gedurende uw gehele onderneming profijt van zult hebben.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.