Wat moet u nog regelen voor het nieuwe jaar begint? Deel 2

eurobiljet

In het vorige bericht zijn we al ingegaan op een aantal praktische tips die u financiële voordelen op kunnen leveren. Bij al deze regelingen is het van belang dat u deze zaken zo snel mogelijk regelt en in ieder geval voor 1 januari 2014. Houd er rekening mee dat grote instanties het op het moment erg druk hebben met orde op zaken te stellen en zij staan nu veel mensen te woord. Hierdoor kunnen bepaalde procedures langer duren dan normaal gesproken. Raadzaam is om deze reden een buffer in te bouwen. Het zou immers zonde zijn als uw zaken om 2 januari 2014 zijn afgehandeld in plaats van keurig op tijd. Hieronder zullen we u nog meer tips geven ten behoeve van fiscaal profijt.

Investeren kunt u leren, juist nog in 2013

Het is wellicht een beetje kortdag, maar mocht u nog van plan zijn te investeren in kalenderjaar 2013, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van een ‘willekeurige afschrijving’. Het levert u voordelen op als u geplande investeringen vervroegt naar dit jaar.

December belastingvrij?

Het wordt nog een flinke uitdaging als u deze aan wilt gaan, maar daar staat dan ook een flinke beloning tegenover. Het is niet ongebruikelijk om uw personeel te voorzien van eventuele bonussen of extra uitkeringen. Natuurlijk wordt dit door uw werknemers ontzettend op prijs gesteld. Voor u is het belastingtechnisch echter iets minder voordelig, omdat de uitkeringen bijna altijd bruto zijn. Daarom is het handig om over te stappen op de werkkosten-regeling. In dat geval dient u met uw werknemer af te spreken dat de extra’s worden uitgekeerd als onbelaste kostenvergoeding. Eind goed, al goed. Zo kunt u met frisse moed en een gerust hart het nieuwe jaar in.

 

 

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.