Succesvol ondernemingsplan schrijven

success

Wilt u een eigen bedrijf starten, dan zult u over het algemeen financiers moeten overtuigen van de slagingskansen van uw onderneming. Dit doet u door een goed ondernemingsplan te schrijven. Waar moet u op letten bij het schrijven van een ondernemingsplan?

Redeneer vanuit de klant
Te vaak redeneren ondernemers in hun ondernemingsplan vanuit henzelf. Maar een essentieel onderdeel voor het slagen van het plan en uw onderneming is de vraag welk probleem u voor klanten op gaat lossen? En wat hebt u te bieden ten opzichte van uw concurrentie?

Laat zien dat u in uw eigen onderneming gelooft
Het moet voor financiers duidelijk worden uit uw ondernemingsplan dat u echt in uw eigen plannen gelooft. Daarbij is het belangrijk om niet alleen maar uw hele ziel en zaligheid er in te steken, maar ook zelf financieel in uw onderneming te investeren.

Duidelijke financiële prognoses
Veel ondernemers zijn geneigd om de financiën te gunstig voor te stellen in hun ondernemingsplan. Trap niet in deze valkuil, maar wees eerlijk over de verwachte opbrengsten en houd ook rekening met tegenslagen. Zorg er bovendien voor dat u een eigen financiële buffer hebt voor de eerste maanden van uw bedrijf, waarin u nog weinig inkomsten zult hebben.

Wees niet te bescheiden
Laat in uw ondernemingsplan naar voren komen waarom nu juist u zo geschikt bent om deze plannen uit te voeren. Veel mensen hebben immers plannen, maar niet iedereen kan deze succesvol uitvoeren. Waarom kunt u dat wel? Vooral vrouwen zijn over het algemeen te bescheiden in hun ondernemingsplan.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.