Belasting besparen: tips voor zzp’ers – deel 1

belasting

Niemand vindt het leuk om te veel belasting te betalen. Voor u als zzp’er geldt dat natuurlijk ook. Hoe kunt u nu voorkomen dat u te veel betaalt en hoe kunt u belasting besparen? Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee kunt houden. Vandaag de eerste twee tips voor belasting besparen.

Tip 1: De auto van de zaak
Bijna iedere ondernemer maakt er gebruik van, de auto van de zaak. Wilt u belasting besparen, dan kunt u de auto op verschillende manieren inzetten. Gebruikt u de auto voor privé doeleinden, dan krijgt u te maken met een bijtelling voor privégebruik. U kunt belasting besparen door aan te tonen dat u niet meer dan vijfhonderd kilometer privé hebt gereden met de auto, dan hoeft u geen bijtelling te betalen.

Het vermijden van bijtelling is vaak echter erg lastig, aangezien vijfhonderd kilometer zo gereden is. Belasting besparen is gelukkig ook op andere manieren mogelijk. Zo kunt u stallingkosten opvoeren als u de auto van de zaak voornamelijk in de garage bij u thuis hebt staan. Bovendien kan de bijtelling nooit hoger zijn dan de autokosten voor de zaak. Lage kosten betekent dus een lage bijtelling en belasting besparen. Gebruikt uw partner de auto ook voor de zaak en voor privézaken, dan kan de bijtelling verdeeld worden over beide.

Tip 2: Werkruimte thuis
Belasting besparen kan ook door de kosten van de werkruimte aan huis op te voeren. Maar deze manier van belasting besparen is voor de meeste zzp’ers niet mogelijk. Dit heeft te maken met het feit dat ze in de meeste gevallen werken in een ruimte die niet apart verhuurd zou kunnen worden. Dat betekent dat kosten voor de inrichting van de ruimte ook niet afgetrokken kunnen worden. Wat u wel kunt aftrekken, zijn kosten gemaakt voor professionele apparatuur, zoals specialistische software. Hiermee kunt u dus wel belasting besparen.

Simone

1 reactie tot nu toe

Belasting besparen: tips voor zzp'ers – deel 3 – Wimax Posted on 12:13 - 7 oktober 2015

[…] besparen. In de eerste twee delen over belasting besparen kreeg u al tips met betrekking tot de auto van de zaak, de werkruimte, de VAR, de BV en de IB-onderneming. Vandaag de volgende drie tips voor belasting […]

Reacties zijn gesloten.

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.