Tips bij de start van een onderneming – deel 2

Wilt u een eigen onderneming gaan starten? Dan zijn er heel veel zaken waar u om moet denken. Het is goed om van te voren bepaalde dingen voor uzelf op een rijtje te zetten, zodat u niet in de statistieken belandt als een van de vele bedrijven die binnen een jaar failliet gaan. In ons vorige blog gaven we u al de tips om het businessplan eenvoudig te houden en om uw missie en visie op papier te zetten. Vandaag volgen de drie laatste tips.

Tip 3: ga de markt op
Veel beginnende ondernemers hebben de neiging om heel veel zaken te regelen voordat ze eindelijk een keer de markt op gaan. Het is echter effectiever om meteen de markt op te gaan met uw nieuwe onderneming. U krijgt dan snel door of uw dienst of product voldoet aan de wensen van klanten. Zo verspilt u zo weinig mogelijk tijd met het uitdenken van allerlei producten en diensten voor uw onderneming waar uiteindelijk geen markt voor blijkt te zijn.

Tip 4: benut elkaars kennis
Start u samen met anderen een onderneming? Zorg er dan voor dat u zoveel mogelijk elkaars kennis benut. Bouw samen aan een solide fundament voor de onderneming, waarbij ook rekening gehouden wordt met de toekomst. Hebt u bepaalde kennis niet in huis, besteed deze taken dan uit. Zo bespaart u veel tijd en degene aan wie u deze taken uitbesteedt kan u vaak van goed advies voorzien.

Tip 5: onderneem met passie en plezier
Als u een eigen onderneming wilt starten, dan is het belangrijk dat u hier met volle overtuiging instapt. De opstartfase kost immers veel tijd en vaak ook veel geld. Dit houdt u alleen vol als u uw werk met veel plezier en passie doet. Is dit niet het geval, dan is het starten van uw eigen onderneming misschien niet de juiste keuze voor u.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.