Vergroot de overlevingskansen van uw nieuwe onderneming

open

Veel ondernemers beginnen enthousiast aan het ondernemerschap. Helaas gaat de start van een nieuw bedrijf regelmatig fout en veel bedrijven overleven het eerste jaar niet. Daarom vandaag vijf tips hoe u de overlevingskansen van uw nieuwe onderneming kunt vergroten.

Tip 1: doe uw eigen sales
Niet iedere ondernemer vindt het fijn om zelf de sales te moeten doen, maar als u net begint is het niet verstandig om dit door iemand anders te laten doen. In de eerste plaats omdat u daar dan nog te weinig geld voor hebt, in de tweede plaats omdat het uw overlevingskansen enorm vergroot als u het zelf doet. Tijdens de gesprekken met potentiële klanten komt u er goed achter wat de klant wil en die kennis vergroot uw overlevingskansen sterk.

Tip 2: bewaak uw cashflow
U wilt als starter graag goede relaties opbouwen met klanten en dat maakt de verleiding groot om soepel met betalingstermijnen om te gaan. Dit is echter funest voor uw overlevingskansen. U hebt het geld nodig, stuur dus meteen facturen en wees niet bang voor het versturen van een aanmaning als dit nodig is.

Tip 3: houd de kosten laag
Koop alleen zaken waar u echt niet zonder kunt, iedere euro die u niet uitgeeft draagt bij aan de overlevingskansen van uw onderneming.

Tip 4: doe een stresstest
Doe eens een stresstest om te zien wat uw overlevingskansen zijn op het moment dat het minder gaat met de zaken. Hiervoor halveert u de omzet en verdubbelt u de kosten. Hoe lang kan uw bedrijf dan nog bestaan? Dit geeft u een goed beeld van uw overlevingskansen.

Tip 5: stel prioriteiten
Natuurlijk is het heel erg leuk om steeds nieuwe dingen te bedenken, maar het is, zeker in het begin, verstandig om uw tijd en middelen te steken in één ding en dit succesvol te maken. Op die manier worden uw overlevingskansen groter.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.