Kredietunie voor de financiering van uw onderneming

krediet

Het rond krijgen van de financiering voor uw onderneming is altijd al een lastige klus geweest. Sinds de economische crisis is dit echter nog een stuk lastiger geworden, aangezien banken niet snel meer een lening verschaffen. Gelukkig komen er nu ook alternatieven op. De komende tijd zullen we een aantal van deze alternatieve financieringsvormen bespreken, om te beginnen de kredietunie.

Wat is een kredietunie?
Bij een kredietunie verenigen verschillende ondernemers zich in een coöperatie en zij lenen geld aan elkaar. Zo wordt het voor gearriveerde ondernemers mogelijk om op een gemakkelijke manier ambitieuze starters financieel te helpen. Momenteel is er in Nederland nog geen juridische basis voor de kredietunie. Officieel moet een kredietunie namelijk een bankvergunning aanvragen en dat is voor kleine groepen ondernemers over het algemeen geen optie. Wel is het zonder bankvergunning mogelijk om perpetuele obligaties uit te geven en om winstuitkeringen te geven op ledencertificaten. Hierdoor is het toch mogelijk om een kredietunie te starten en niet voor altijd afstand van uw geld te moeten doen.

Meer voordelen
Meedoen aan een kredietunie betekent niet alleen dat u geld uit kunt lenen en kunt lenen. Het levert u ook een heleboel relaties op. Als startende ondernemer kunt u tips vragen aan de andere ondernemers en als ervaren ondernemer kunt u uw kennis delen met de starters. Een kredietunie kan dus veel meer zijn dan alleen een interessante financieringsvorm.

Risico’s en kosten
Een kredietunie berust voor een zeer groot deel op contact en vertrouwen. Uit onderzoek in de Verenigde Staten is gebleken dat bij een kredietunie het aantal wanbetalingen een stuk lager ligt. Bovendien heeft iedere deelnemer er belang bij de unie een succes te laten zijn. De rentepercentages op de leningen liggen over het algemeen net zo hoog als bij banken. Zij kunnen goed geld aantrekken, maar een kredietunie heeft daarentegen weer veel minder overheadkosten.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.