Verzekeren voor zzp’ers

Volgens Johan Marrink, voorzitter van ZZP Nederland, zijn veel zzp’ers zich onvoldoende bewust van de risico’s die zij lopen door onverzekerd te werken. Om het belang van een goede verzekering bij meer zzp’ers onder de aandacht te brengen, schreef hij hierover een boek.

Misverstanden

Volgens Marrink heersen er namelijk veel misverstanden over het onderwerp, misverstanden die hij in zijn boek aankaart. Zo denken sommige zelfstandigen dat hun privé verzekering ook zakelijke problemen dekt. Dit is echter niet het geval en dat kan mensen voor veel problemen stellen.

Niet uitbetalen

Een ander groot misverstand is volgens hem dat verzekeraars niet uitkeren. Er zijn inderdaad genoeg verhalen van ondernemers die keurig premie betaalden, maar geen uitkering kregen. In veel gevallen ligt het probleem echter bij de ondernemers. Zij hebben van te voren niet goed de polisvoorwaarden bekeken en hebben daardoor geen goed beeld van wanneer een verzekeraar wel of niet uitkeert.

Risico’s afwegen

Als zelfstandige is het belangrijk om altijd zelf een afweging te maken van de risico’s die u bereid bent te nemen. Welke risico’s wilt u afdekken en welke kunt u voor eigen rekening nemen? Het beroep van de zelfstandige speelt bij deze risicoafweging vaak een grote rol. Hebt u een fysiek zwaar beroep, dan is de kans om arbeidsongeschikt te raken ongeveer tien procent. Bij kantoorbanen ligt het percentage veel lager, namelijk op drie procent. Dit zijn zaken die u in overweging dient te nemen bij uw risicoafweging.

Informeren

Marrink wil met zijn boek de zzp’ers vooral informeren over de mogelijkheden die er zijn rondom verzekeringen voor zelfstandigen. Een goede kennis van de mogelijkheden en de risico’s stelt zelfstandigen in staat om een analyse te maken van de kosten en de baten. Op basis hiervan kunnen zij een weloverwogen besluit nemen over de zaken die zij willen verzekeren.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.