Verlaag de kosten van uw onderneming – deel 1

Wilt u met uw onderneming meer winst boeken? Dan is het een logische stap om te proberen de omzet van uw bedrijf te verhogen. Maar ook het verlagen van de kosten is een goede manier om uiteindelijk meer geld over te houden. Veel ondernemers zijn bang dat kostenverlaging ten koste gaat van de kwaliteit, maar met dit stappenplan is dat zeker niet het geval.

1. Zet uw bedrijfskosten op een rij

Bij veel bedrijven bestaat er een helder en duidelijk overzicht van de inkomsten, maar een goed overzicht op de uitgaven is vaak veel minder vanzelfsprekend. Wilt u uw kosten verlagen, dan is het echter erg belangrijk om een goed overzicht te hebben van uw uitgaven. Zet daarom eens alle uitgaven op een rij en vergeet daarbij geen enkel bonnetje, ook al is het bedrag nog zo laag.

2. Breng onderscheid aan

Nu u een overzicht hebt gemaakt van alle uitgaven, is het van belang om hierin onderscheid aan te brengen. Welke kosten zijn noodzakelijk en welke niet? Bij noodzakelijke kosten kunt u denken aan de uitgaven die u doet voor een goede internetverbinding, telefoonabonnementen en de boekhouding. Niet noodzakelijke uitgaven worden ook wel wenselijke kosten genoemd. Hierbij kunt u denken aan de aanschaf van het nieuwste model computer of printer.

3. Roep verspilling een halt toe

Nu u een onderscheid hebt gemaakt tussen de diverse soorten uitgaven, is het tijd om deze allemaal zorgvuldig na te lopen. Begin met de wenselijke kosten en vraag u bij iedere kostenpost af wat er met uw bedrijf zou gebeuren als u hier geen of minder geld aan uit zou geven. Is het voor uw bedrijfsvoering bijvoorbeeld noodzakelijk om over het laatste model computer te beschikken? Zo niet, dan kunt u volstaan met een voordeliger model.

In het volgende blog bespreken we de volgende drie stappen om op een efficiënte manier uw bedrijfskosten terug te dringen.

Simone

Ter verbetering van onze dienstverlening wordt op deze website van Wimax administratiekantoor gebruik gemaakt van cookies.